Cele mai frecvente intrebari si raspunsuri referitoare la EURES

 

Ce este EURES?

EURES (acronimul de la European Employment Services = Serviciile de Ocupare a Fortei de Munca) este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale SEE (ţările UE plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi alte organizaţii membre si partenere EURES (sindicate, patronate, universitati, alte organizatii). Obiectivul reţelei EURES este de a facilita libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European (SEE): cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Liechtenstein şi Islanda, precum şi în Elveţia.

Ce zonă geografică acoperă EURES?

EURES acoperă 32 de ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos si Ungaria

Cine poate beneficia de serviciile EURES?

EURES se adresează atât solicitanţilor de locuri de muncă, interesaţi să se deplaseze în altă ţară pentru un loc de muncă sau pentru studiu, precum şi angajatorilor care doresc să recruteze personal din străinătate. Folosind serviciile EURES beneficiati de locuri de munca verificate, servicii de mediere gratuite, dobandirea de noi abilitati din punct de vedere profesional si personal, contactul cu o noua experienta, imbunatatirea cunostintelor sau invatarea unei limbi straine.

Cum este organizata Reteaua EURES la nivel european si national?

La nivel european, Reteaua EURES este formata din Biroul European de Coordonare, Birourile Nationale de Coordonare, partenerii EURES si partenerii asociati EURES.

In Romania, Reteaua EURES este constituita din Biroul National de Coordonare (activeaza in cadrul ANOFM) si 42 membri EURES (41 agentii judetene pentru ocuparea fortei de munca si Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti). Serviciile Retelei EURES sunt furnizate prin intermediul Consilierilor EURES, disponibili in cadrul fiecarei agentii judetene si in agentia municipala. Datele de contact ale acestora se regasesc pe portalul EURES romanesc la rubrica “Contact”.

In afara de partea umana, Reteaua EURES dispune si de instrumente tehnice, si anume portalul EURES European si portalul EURES national.

Ce fel de servicii ofera Reteaua EURES?

EURES este un serviciu gratuit, atât pentru solicitanţii de locuri de muncă, cât şi pentru angajatori si ofera:

*      Informatii de baza privind portalul si reteaua EURES

*      Informatii de baza referitoare la conditiile de viata si munca, din tara de destinatie

*      Asistenta la redactarea cererilor de loc de munca si a CV-urilor precum si la incarcarea lor pe portalul EURES

*      Informatii angajatorilor cu privire la oportunitatile de recrutare si asistenta la redactarea ofertei pentru locurile de munca vacante

*      Informatii generale atat angajatorilor dar si lucratorilor cu privire la asistenta dupa recrutare

Unde gasim locurile de muncă vacante prin Reteaua EURES?

Locurile de munca vacante prin Reteaua EURES sunt verificate si se regasesc pe portalul EURES European la adresa www.eures.europa.eu sau pe portalul EURES national la adresa www.eures.anofm.ro.

Ce fel de informaţii oferă portalul EURES?

Portalul EURES European oferă nu numai informaţii despre locurile de muncă vacante în Spaţiul Economic European şi Elveţia, ci şi informaţii despre tendinţele de pe piaţa muncii din toate ţările şi regiunile SEE, informaţii practice despre condiţiile de viaţă şi de muncă în Europa, precum şi o bază de date on-line cu CV-urile solicitanţilor de locuri de muncă.

Portalul EURES national ofera, in afara de locurile de munca vacante destinate cetatenilor romani, informatii despre programele europene pentru mobilitatea profesionala la care ANOFM/EURES Romania este partener, informatii despre prevederile legislative aplicabile cetatenilor in domeniul fortei de munca precum si datele de contact ale consilierilor EURES romani.

Cum caut un loc de munca disponibil prin Reteaua EURES?

Daca doriti un loc de munca in strainatate, puteti sa vedeti toate locurile de munca vacante pe care le-am primit de la angajatorii europeni, pe website-ul www.eures.anofm.ro. Intrati apoi pe sectiunea “Solicitanti de loc de munca”. Ofertele de pe site sunt descrise pe tari si ocupatii.

Daca gasiti o oferta care va satisface asteptarile si indepliniti cerintele mentionate acolo, vedeti ca in descriere are o sectiune “Mod de aplicare” in care sunt prezentate informatiile referitoare la cum sa aplicati pentru acel loc de munca (ce acte trebuie sa trimiteti si unde).

Puteti cauta un loc de munca si pe portalul EURES european la adresa http://eures.europa.eu. Din locurile de munca vacante publicate acolo, cetatenii romani pot aplica doar pentru cele ce au postat steguletul Uniunii Europene si daca angajatorul respectiv are aviz ca poate angaja pe acel loc de munca cetateni din afara granitelor tarii respective.

Cum găsesc un loc de muncă pe portalul european EURES?

Secţiunea „Căutarea unui loc de muncă” a portalului European EURES, destinata locurilor de munca vacante, are o interfaţă de căutare uşor de utilizat. Pentru a găsi un loc de muncă, solicitanţii pot alege, de exemplu, o ţară, o regiune, o profesiune, un tip de contract, sau pot combina mai multe tipuri de criterii.

Baza de date EURES în care se face căutarea de locuri de muncă este actualizată zilnic de serviciile europene de ocupare a forţei de muncă, iar anunţurile de post vacant rămân pe site doar atâta timp cât sunt de actualitate.

Ce fel de locuri de muncă oferă EURES?

Posturile disponibile în secţiunea portalului european  EURES „Căutarea unui loc de muncă” acoperă o gamă largă de ocupaţii şi includ posturi permanente sau temporare.

Fiecare post vacant este însoţit de informaţii despre modul în care trebuie prezentată candidatura şi despre persoana de contact. Aceasta poate fi un consilier EURES care va studia candidatura sau, în alte cazuri, cineva din cadrul organizaţiei angajatorului.

Locurile de muncă prezentate pe portalul european EURES provin de la membrii şi partenerii EURES, în special de la serviciile publice europene de ocupare a forţei de muncă. Locurile de muncă vacante destinate lucrătorilor din alte state europene sunt marcate printr-un steguleţ albastru care indică faptul că angajatorul este interesat în mod deosebit să recruteze lucrători din alte ţări europene.

Pe portalul EURES European posturile vacante sunt anunţate în toate limbile UE/SEE și Elveția?

Opțiunea „Căutarea unui loc de muncă” este disponibilă în cele 26 de limbi UE/SEE, iar utilizatorii pot efectua căutările în oricare dintre limbile naționale. Reţineţi totuşi că, textul ofertelor de muncă (titlul şi descrierea postului) sunt în general în limba naţională a ţării care a încărcat oferta. Alte detalii privind postul, cum ar fi tipul de contract, experienţa şi nivelul de studii cerute etc., sunt traduse în toate limbile.

Fiecare angajator decide în ce limbă prezintă postul vacant în secţiunea „Căutarea unui loc de muncă”. Dacă un angajator este în mod deosebit interesat de a recruta pe plan internaţional, anunţul poate fi publicat într-una sau mai multe limbi diferite de limba naţională a angajatorului.

Cum îmi exprim interesul pentru un anumit loc de muncă? Pot să-i contactez direct pe angajatori?

Fiecare post vacant prezintă informaţii privind modul de depunere a candidaturii şi cui să vă adresaţi. Contactul se face fie cu un consilier EURES, care se va ocupa de candidatură, fie, în unele cazuri, direct cu angajatorul, in functie de optiunea angajatorului exprimata la sectiunea “Mod de aplicare”.

Ce aspecte practice trebuie avute în vedere înainte de a căuta un loc de muncă?

În luarea deciziei de a locui sau a lucra în altă ţară europeană trebuie să țineți cont de  anumite provocări, cum ar fi adaptarea la o nouă cultură, desfăşurarea activităţii într-o limbă străină, familiarizarea cu sisteme fiscale şi de protecţie socială necunoscute. Cel mai bine vă puteţi pregăti prin documentare detaliată despre ţara aleasă. Calităţile personale şi determinarea joacă şi ele un rol în găsirea unui loc de muncă, ca şi calificările dvs. şi cunoştinţele de limbi străine.

Înainte de a începe căutarea de loc de muncă, este important să fiţi conştienţi că găsirea unui loc de muncă în străinătate nu este în mod necesar mai uşoară decât în ţara de origine. Cu toate acestea, unele sectoare din piaţa europeană a muncii pot oferi posibilităţi deosebite, cum ar fi sectorul turismului şi cel al serviciilor (servicii financiare, consultanţă managerială, sectorul construcţiilor, sectorul IT şi unele segmente din sectorul sanitar), precum şi locurile de muncă sezonieră din agricultură.

Trebuie, de asemenea, să nu uitaţi că există diferenţe serioase între posibilităţile de ocupare a forţei de muncă în cadrul Spaţiului Economic European şi că situaţia poate evolua rapid.

Mai multe informaţii în legătură cu aceasta se pot găsi în secţiunea „Condiţii de viaţă şi de muncă” a portalului EURES European.

Am obtinut in strainatate o diploma de studii/calificare. Cum trebuie sa procedez ca sa imi fie recunoscuta in Romania?

Ministerul Educației Naționale, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), evaluează și recunoaște actele de studii deținute de cetățenii Uniunii Europene, ai Spațiului Economic European, de cei din Confederația Elvețiană si de cetățenii din statele non-UE, în vederea continuării studiilor în România sau în vederea accesului pe piața forței de muncă din România.

Evaluarea și recunoașterea studiilor/diplomelor obținute în străinătate se face prin comparație cu sistemul educațional din România, în vederea stabilirii nivelului/domeniului și/sau specializării.

În vederea echivalării perioadelor de studii corespunzătoare claselor I-X, persoanele trebuie să se adreseze Inspectoratelor Școlare Județene sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

CNRED recunoaște actele de studii de nivel preuniversitar (clasele XI-XII, bacalaureat, școală postliceală, profesională) si actele de studii de nivel universitar (licenţă, master şi doctorat) prin evaluarea și stabilirea nivelului, domeniului și/sau a specializării actului de studii obținut în străinătate raportat la sistemul românesc de învățământ.

În urma evaluării, CNRED poate recunoaște automat sau prin aplicarea de examene de diferenţă sau alte măsuri compensatorii, nivelul, domeniul de studii și/sau specializarea. În aplicarea măsurilor compensatorii, CNRED colaborează cu Inspectoratele Școlare Județene și cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București sau cu institutiile de invatamant superior din Romania.

Documentul emis de CNRED, în urma evaluării, este Atestatul de echivalare/recunoaștere a studiilor, document care permite continuarea studiilor sau accesul pe piața forței de muncă din România.

Cum să încep căutarea unui loc de munca?

Pasii ce trebuiesc urmati în vederea găsirii unui loc de muncă sunt:

- Vizitaţi portalul EURES European pentru mobilitatea forţei de muncă, unde veţi găsi posturi vacante, informaţii despre condiţiile de viaţă şi de muncă, informaţii despre piaţa muncii, precum şi link-uri către alte informaţii utile. Tot aici vă puteţi prezenta CV-ul în atenţia angajatorilor potenţiali din întreaga Europă.

- Contactaţi serviciul public de ocupare a forţei de muncă din ţara gazdă. Nu uitaţi că, în calitate de resortisant SEE, aveţi aceleaşi drepturi într-un alt stat membru ca cetăţenii acelui stat. Odată ajuns în țara de destinație, solicitaţi o întrevedere cu un consilier EURES, care are experienţă în acordarea de asistenţă unor cetăţeni străini.

- Contactaţi un serviciu public de ocupare a forţei de muncă local sau regional pentru asistenţă, unde activează un consilier EURES care vă poate oferi consultanţă personalizată. Consilierul poate analiza ofertele de locuri de muncă din sistemul EURES şi se poate consulta cu consilierii EURES din ţara de destinaţie.

- Citiţi anunţurile de posturi vacante din presa on line sau scrisă din ţara „gazdă”. Nu uitaţi că numeroase publicaţii specializate anunţă posturile vacante din anumite domenii profesionale.

Alte căi de a găsi un loc de muncă

În multe state membre există agenţii private, specializate în găsirea de locuri de muncă temporare. Verificaţi dacă acestea încasează comisioane pentru serviciile prestate şi interesaţi-vă cu anticipaţie despre natura contractului de muncă.

În cazul studenţilor, târgurile de locuri de muncă şi centrele de orientare în carieră pot juca un rol deosebit de important în găsirea unui loc de muncă.

Tot mai frecvente sunt candidaturile spontane adresate firmelor. Trebuie să obţineţi cât mai multe informaţii despre firmă, întrucât succesul poate depinde de priceperea cu care veţi demonstra că vă integraţi bine în structura şi cerinţele lor. Formulaţi candidatura sub formă de scrisoare, menţionând calificările, experienţa şi motivele pentru care sunteţi interesat de firma respectivă. Ca formă alternativă, multe companii au site-uri de recrutare, unde vă puteţi trimite candidatura în format electronic.

Reţelele de relaţii personale sunt foarte importante în multe ţări, întrucât de multe ori primele anunţuri de posturi vacante se fac în discuţii private.

Stagiile de formare sau profesionale, uceniciile în alt stat reprezintă un mod ideal de a cunoaşte ţara şi permite căutarea la faţa locului a unui loc de muncă. Multe companii mari organizează astfel de stagii profesionale.

Sunt un angajator roman care doreste sa recruteze lucratori din Uniunea Europeana. Cum trebuie sa procedez pentru promovarea ofertei?

Trebuie sa contactati un consilier EURES din Romania, din judetul unde firma isi are sediul. Consilierul EURES va poate ajuta in conceperea anuntului de angajare si va face publica oferta de locuri de munca vacante.

Reprezint in Romania un angajator din Uniunea Europeana. Cum ma poate ajuta EURES sa recrutez lucratori din Romania pentru angajatorul pe care il reprezint?

Conform procedurii EURES Romania, pentru a putea publica oferta de locuri de munca vacante pe portalul EURES romanesc trebuie sa va adresati EURES din tara unde isi are angajatorul/agentia de recrutare sediul, sa depuneti oferta de locuri de munca vacante si sa le comunicati ca doriti sa recrutati forta de munca din Romania.

Ulterior, locurile de munca vacante pe care le-ati comunicat, vor fi importate in baza de date a portalului EURES european.

Ca sa putem incarca oferta de locuri de munca vacante pe portalul EURES romanesc, trebuie sa comunicati consilierului EURES roman responsabil, nr de identificare al ofertei de pe portalul EURES European, oferta cu toate detaliile, precum si confirmarea EURES din tara unde are sediul angajatorul ca ati transmis catre ei oferta de locuri de munca vacante.

Dupa incarcarea ofertei pe portalul EURES, consilierii EURES pot oferi sprijin pentru colectarea CV-urilor, preselectarea candidatilor, organizarea de burse/selectii, convocarea candidatilor la aceste evenimente de recrutare.

Cât de des sunt actualizate informatiile de pe portalul EURES European?

Locurile de muncă vacante se actualizează zilnic. Informaţiile despre tendinţele de pe piaţa muncii şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă se actualizează de obicei biannual, periodic, de către Birourile Naționale de Coordonare EURES.

În ce limbi este disponibil portalul EURES?

Portalul EURES pentru mobilitatea forţei de muncă este disponibil în cele 26 de limbi ale Uniunii Europene/SEE, respectiv: bulgară, cehă, croata, daneză, estonă, engleză, finlandeză, franceză, germană, greacă, islandeză, italiană, letonă, lituaniană, maghiară, malteză, norvegiană, olandeză, poloneză, portugheză, română, scoţiană, slovacă, slovenă, spaniolă şi suedeză.

Pot căuta un loc de muncă şi dacă nu sunt înregistrat în My EURES? De ce trebuie să mă înregistrez în „CV on-line"?

Opțiunea „Căutarea unui loc de muncă” este disponibila tuturor utilizatorilor, chiar dacă nu sunt înregistraţi pentru un cont „My EURES”. Înregistrarea în „My EURES” vă oferă totuşi servicii în plus:

- vă puteţi introduce propriul CV, având posibilitatea să fiţi selectat de angajatori potenţiali,

- vă puteţi crea propriul CV în orice limbă a UE, iar acesta poate fi tradus cu uşurinţă în alte limbi

- vă puteţi defini şi stoca propriile profiluri „Căutarea unui loc de muncă” şi să primiţi e-mailuri de avertizare în momentul în care apar posturi corespunzând profilului dvs.

Cum îmi introduc CV-ul în baza de date EURES „CV on-line"?

În primul rând trebuie să vă creaţi un cont „My EURES”. După înregistrare, urmaţi instrucţiunile afişate în procedura pas cu pas şi completaţi toate câmpurile obligatorii. Serviciul este gratuit.

Dupa salvarea CV-ului pe portal, acesta poate fi modificat în orice moment, conectându-vă la „My EURES” cu numele de utilizator şi parola dvs. Informaţiile personale pot fi si ele modificate ulterior, trebuie doar să vă conectaţi la „My EURES” cu numele de utilizator şi parola şi să va modificaţi datele dvs.

Cât timp se va păstra CV-ul meu în baza de date EURES „CV on-line"?

Solicitanţii de locuri de muncă trebuie să-şi viziteze cu regularitate pagina lor personală pentru ca profilul lor să rămână la dispoziţia angajatorilor. Dacă un solicitant de loc de muncă nu şi-a vizitat pagina personală timp de 12 săptămâni, profilul său nu mai este accesibil angajatorilor. Daca un solicitant de loc de muncă nu şi-a vizitat pagina personală timp de un an, profilul său este eliminat.

Cine are acces la CV-ul meu?

Accesul deplin la CV-ul dvs. este permis consilierilor EURES şi angajatorilor înscrişi în EURES „CV on-line”. Dumneavoastră puteţi decide dacă anumite date personale, precum numele, adresa etc., să fie vizibile sau ascunse.

Ce se întâmplă dacă îmi uit parola sau numele de utilizator pentru „My EURES"?

Dacă vă uitaţi parola sau numele de utilizator pentru „My EURES”, puteţi cere să vi se trimită prin e-mail. Faceţi clic pe opţiunea „Aţi uitat parola sau numele de utilizator?” din secţiunea „Conectare la My Eures” de pe pagina principală şi urmaţi instrucţiunile. Parola sau numele de utilizator vă vor fi trimise automat la adresa e-mail pe care aţi indicat-o la înregistrare. În caz că aţi pierdut atât numele de utilizator, cât şi parola, va trebui să contactaţi centrul de asistenţă EURES. Detaliile de contact le găsiţi la rubrica „Contact” a portalului.

Pot utiliza EURES pentru a găsi un loc de muncă, dacă nu sunt cetăţean al unui stat membru UE?

Serviciile EURES on-line sunt liber accesibile oricărui utilizator care are acces la Internet. Cu toate acestea, consilierii EURES fac parte dintr-o reţea care oferă asistenţă cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene, precum şi din Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Elveţia. În cazul în care sunteţi interesat să locuiţi şi să lucraţi în Spaţiul Economic European şi Elveţia, puteţi contacta ambasada şi/sau oficiul (oficiile) de ocupare a locurilor de muncă ale ţării în care vreţi să ajungeţi. Ministerul Afacerilor Externe din ţara dvs. oferă de multe ori surse utile de informaţii şi link-uri către aceste resurse. Astfel de centre de informaţii vă pun la dispoziţie informaţiile necesare privind cerinţele legale pe care trebuie să le îndeplinească un cetăţean al ţării dvs. pentru a lucra în Europa (inclusiv permisele de muncă etc.).

Găsirea unui loc de muncă prin EURES nu modifică obligaţiile legale şi procedurile administrative aplicabile unui cetăţean extracomunitar.

Unde pot găsi oportunități de stagii sau de ucenicie?

Puteți găsi oportunități de stagii de formare, de ucenicie și de practică la secțiunea Drop’pin@EURES. Platforma online Drop’pin, care face parte din gama de servicii EURES oferite solicitanților de locuri de muncă și angajatorilor, ajută tinerii să descopere oportunități care să le mărească șansele de angajare. Pe Drop’pin, tinerii pot căuta și solicita oportunități specifice lor, inclusiv stagii și ucenicii oferite de companii și organizații din Europa, precum și programe de formare, cursuri de limbi străine și mentori sau instructori. Platforma este gratuită și nu trebuie decât să faceți de câteva ori clic pentru a vă abona prin EURES.

Sunt cetăţean extracomunitar, pot să mă înregistrez în „My EURES"?

Serviciile EURES on-line sunt liber accesibile oricărui utilizator care are acces la Internet. Vă puteţi înregistra în My EURES şi să efectuaţi căutări pentru locuri de muncă. Găsirea unui loc de muncă prin EURES nu modifică, totuşi, obligaţiile legale şi procedurile administrative aplicabile unui cetăţean extracomunitar.

Ce avantaje prezintă migrarea în altă ţară?

Se pot câştiga multe lucruri în urma unei perioade de studii sau de lucru în străinătate: o schimbare adevărată a mediului profesional, noi orizonturi personale, contacte zilnice cu o altă cultură, posibilitatea ideală de a învăţa o limbă străină, şansa de a studia sau de a lucra împreună cu persoane de formaţie diferită, schimb de idei şi compararea experienţelor.

Aspecte de luat în considerare când se candidează pentru un loc de muncă

Unul dintre cele mai importante elemente este de a afla cum se obţine recunoaşterea calificărilor în ţara „gazdă”. Pentru persoanele cu calificări profesionale, aspectul esenţial este dacă profesia lor este sau nu reglementată. Profesiile reglementate sunt cele permise exclusiv persoanelor care deţin anumite calificări (de exemplu, profesiile de avocat, contabil, profesor, inginer, paramedic, medic, stomatolog, medic veterinar, farmacist, arhitect). Pentru unele dintre aceste profesii s-a stabilit o listă de calificări recunoscute sau echivalente, în timp ce pentru altele echivalenţa este decisă printr-o analiză de la caz la caz, luându-se în considerare durata şi conţinutul cursurilor. Dacă profesia dvs. nu este reglementată, puteţi începe practicarea ei imediat după găsirea unui loc de muncă, dar trebuie să respectaţi toate procedurile eventual aplicabile respectivei profesii în ţara gazdă şi care ar putea fi diferite de cele cu care sunteţi obişnuit.

Ce alte aspecte mai trebuie luate în considerare?

Trebuie să vă asiguraţi că aţi redactat un Curriculum Vitae clar, bine structurat, adaptat pentru locul de muncă avut în vedere. CV-ul trebuie tradus în limba ţării gazdă, ca şi calificările dvs.. Majoritatea statelor membre cer ca specializarea absolvită sau menţionată pe diplomă să fie legată direct de natura postului pentru care candidaţi, în timp ce alte state acordă mai puţină importanţă acestui aspect. UE a adoptat modelul de curriculum vitae european standard. Potrivit atât absolvenţilor din învăţământul profesional, cât şi celor din învăţământul superior, acest CV EUROPASS prezintă o imagine clară a aptitudinilor şi deprinderilor candidatului, valabilă în întreaga UE. Acest model de CV este disponibil în prezent în 20 de limbi UE pe site-ul EURES european „CV on-line”.

Cum vă pregătiţi pentru interviul de angajare?

Ca şi în ţara de origine, trebuie să vă pregătiţi cu grijă pentru interviul de angajare. Asiguraţi-vă că v-aţi procurat documentaţia generală privind firma şi fiţi pregătit să răspundeţi la întrebări atât despre activitatea firmei, cât şi despre specificul postului. Va trebui, de asemenea, să vă dovediţi gradul de cunoaştere a limbii din ţara gazdă şi să arătaţi că principalele dvs. calităţi şi deprinderi corespund cerinţelor angajatorului pentru postul respectiv. Multe companii mari din UE utilizează centre de evaluare pentru a stabili performanţele potenţialilor angajaţi în situaţii profesionale reale.

Ce documente să luaţi cu dvs. la interviu?

În mod normal veţi avea nevoie de câteva exemplare din CV-ul dvs., prezentat în limba corespunzătoare,  traducere legalizată a diplomei (de obicei eliberată de instituţia de învăţământ sau de ministerul de resort),  fotocopii ale certificatelor şcolare de absolvire, ale diplomelor universitare şi ale altor certificate,  paşaportul sau carte de identitate în termenele de valabilitate,  o copie a certificatului de naştere, câteva fotografii de tip paşaport.

Unde pot găsi mai multe informaţii despre drepturile şi obligaţiile pe care le am când mă stabilesc în altă ţară?

Secţiunea portalului intitulată „Condiţii de viaţă şi de muncă” cuprinde detalii în legătură cu numeroase chestiuni importante, cum ar fi găsirea unei locuinţe, găsirea unei şcoli, impozite, costul vieţii, ocrotirea sănătăţii, legislaţia socială, comparabilitatea calificărilor etc. În prezent, informaţiile cuprinse în secţiunea „Condiţii de viaţă şi de muncă” sunt disponibile în limbile engleză, franceză, germană şi în limba naţională a ţării în cauză.