Comunicat de presa

Locuri de munca prin intermediul Retelei EURES

Pentru persoanele calificate in domeniul hotelier-gastronomic

Care doresc sa lucreze in Germania

 

            EURES Romania dispune de 80 de posturi pentru lucratorii calificati in  domeniul hotelier-gastronomic, care doresc sa desfasoare o activitate sezoniera in Germania, pentru care se va organiza selectie la Bucuresti in data de 6 martie 2014. Compania germana Europa Park ofera locuri de munca pentru urmatoarele meserii: barman (10 posturi), ospatar/personal servire clienti (20 de posturi), bucatar (40 de posturi) si supraveghetor de noapte (10 posturi).

            Pentru ocuparea posturilor de barman, ospatar si bucatar sunt solicitate persoane care au calificare profesionala incheiata, experienta in domeniu de cel putin 2 ani si cunostinte bune/foarte bune de limba germana (nivel B1/B2). Pentru posturile de supraveghetor de noapte persoanele interesate trebuie sa fi urmat cursuri de management in domeniul hotelier si sa aiba atat cunostinte foarte bune de limba germana (nivel B2), cat si cunostinte de limba engleza  si limba franceza.

            Angajarea se face pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 1 an  in functie de ocupatie, incepand cu luna aprilie 2014. Salariul oferit este motivant, in conformitate cu tariful prevazut in contractual colectiv de munca in domeniu, iar orele suplimentare sunt remunerate in avans. Angajatorul asigura cazarea si ofera programe de formare profesionala, promotii si servicii complementare.

            Persoanele cu domiciliul in judetul Ialomita, care corespund cerintelor posturilor oferite, trebuie sa se adreseze Consiliului EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Ialomita din strada Lacului , nr.10, etaj 3, camera 17, telefon 0243/231.809, pentru a fi inregistrate in baza de date pentru munca in strainatate si pentru a primi invitatie de participare la selectie. Inscrierea in baza de date se realizeaza pe baza urmatoarelor documente:

-         Cerere tip ( se completeaza la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca );

-         Copie act de identitate sau de pasaport (valabilitate minim 6 luni);

-         CV model Europass (cu fotografie) in limba germana (Lebenslauf);

-         Cazier judiciar in original din care sa reiasa ca persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

-         Adeverinta de la medicul de familie , cu mentiunea “Clinic sanatos/apt pentru munca”.