Comunicat de presa

Cursuri de formare profesionala/ucenicie in Germania pentru tineri

 

               Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca prin reteaua EURES aduce la cunostinta persoanelor interesate posibilitatea de a aplica pentru 3 oferte de cursuri de formare profesionala/ucenicie in Germania in domeniul hotelier gastronomic, destinate tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 - 35 de ani.:

 

·               bucatar 3 locuri (persoane cu abilitati in matematica si chimie, certificat absolvire a scolii generale),

·               specialist in domeniul hotelier 4 locuri (cunostinte matematica, limba engleza si germana, certificat de absolvire a liceului)

·               specialist in restaurant 4 locuri (cunostinte limba engleza si germana, certificat de absolvire a liceului).

                           Aceste cursuri se deruleaza pe o perioada de 3 ani si sunt finantate din bugetul Ministerului Federal pentru Munca si Afaceri Sociale din Germania prin intermediul proiectului MobiProEU - The Job of my Life.

 

               Data limita de trimitere a aplicatiilor este 15.02.2014.

 

ATENTIE !!!!

Nu există nici o garanție pentru aplicanti ca pot obtine automat un contract de ucenicie sau cursuri de formare profesională! Decizia cu privire la alegerea aplicantilor pentru contractul de ucenicie sau cursul de formare profesionala apartine in totalitate angajatorului german !

Graficul proiectului si a programului de finantare

Februarie - iunie   Curs de limba germană în tara (nivel A2), finanțat prin programulThe Job of my Life” al ZAV

Iunie - Iulie   Curs complet de limba germană în Germania (nivel B1) și stagiu de pregatire în cadrul unor companii din Germania, finanțat prin programulThe Job of my Life” al ZAV

August   Cursul de formare incepe la 01.09.2014 si se incheie în iulie 2017. In timpul uceniciei, salariul este platit de companie, iar  subventia  suplimentara este acordata prin programulThe Job of my Life” al ZAV (www.thejobofmylife.de).

 

Persoanele interesate se pot adresa Consilierului EURES din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Ialomita Str. Lacului nr 10 et 3, tel 0243 231 809, e-mail ajofm@il.anofm.ro.